boss

gresim cand noi, cand drumul

despre m, la modul amator

2 Comments


da. stiu. rinosclerom. rinofima. hiposmie. rinita atrofica. tumora de cavum. cancer laringian. de tip subglotic, si atunci te sufoci.  cancer pulmonar cu celule mici. piele galbena, semi-transparenta, ca hartia muiata in ulei. degete cu impregnare nicotinica. si totusi, mai aprindem o tigara.

moartea e foarte departe. nu ni se intampla noua. noi inca respiram pe nas. inca simtim gustul. avem miros. nu intelegem. si n-am intelege poate nici dac-am sta in fata ei. secundele dinaintea impactului. numaratoarea inversa pana cand vei zbura printr-un parbriz cu capul ca si coaja unui ou de asfalt. poate doar atunci. sau starea de euforie dinaintea precomei. apoi coma. apoi respiratia cheyne-stokes. si apoi nu mai e nimic. nu intelegem ce ni se intampla. n-am recunoaste moartea pe strada nici daca am vedea-o. n-am depista-o in ochii unuia care merge sa se arunce in gol. sau in spatele tipului de la farmacie care isi cumpara diazepam si digoxina. fibrilatii ventriculare in somn. elegant.

nu e nimic de inteles. traiesti pana nu mai vrei sa traiesti. sau pana mai poti. pana nu te izbesti de un pom cu motorul. pana esti destul de atent sa nu te calce masina. pana nu mai simti ca maine urmeaza. viata nu se simte ca un miracol. viata e asa cum e. ritm sinusal bine batut si ampliatii respiratorii egale. rinichi functionali si un ficat care sa metabolizeze rahaturile din supermarket si somniferele. e mersul la servici. viata e plan dupa plan dupa plan. un joc de scrabble si cuvinte noi. e rutina. si exact atatea surprize cate suntem in stare sa inventam.

nu stim cum se moare. poate greu. poate repede. poate atunci e singurul moment de lumina in atata ceata. poate atunci stii ce-ar fi fost de facut. dar nu mai ai timp. poate abia atunci iti intelegi numele. “am fost un gheorghe toata viata. e clar ca nu mi se potrivea edward.”

spre deosebire de moarte, viata nu se cere inteleasa. se traieste. chiar si cu mainile in buzunare. dintr-un birou. dintr-un birt, in aceeasi seara. fiecare zi ne aduce mai aproape de numele nostru.

suntem exact suma ocaziilor de moarte pe care am reusit sa le evitam.

Advertisements

Author: drinkonlyvodka

deeply superficial

2 thoughts on “despre m, la modul amator

  1. frumos si perfect adevarat. ultima fraza e ca sfera – perfecta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s