boss

gresim cand noi, cand drumul

micro-curs de fizica aplicata (grosolan. ca sa inteleaga tot boul)

Leave a comment


Principiul I al mecanicii: Orice corp isi mentine starea de repaus sau de miscare rectilinie atata timp cat asupra lui nu actioneaza alte forte sau suma fortelor care actioneaza asupra lui e nula. Adica eu incerc sa merg cat de cat in linie dreapta pe un drum oarecum imaginar, de una singura, cu ochelari de cal. deci ar fi frumos sa nu mi se devieze directia cu semne disperate din maini “ma vezi, ma vezi?”.  in alte zile doar stau pe loc. va rugam nu deranjati, drum in lucru.

Principiul II al mecanicii: Vectorul acceleratie al unui corp este direct proportional cu vectorul forta aplicat asupra corpului respectiv si invers proportional cu masa corpului. Aici vorbim de impuls. Impulsul de a-i trimite pe unii dracului. rata de reusita e direct proportionala cu dorinta de a nu-i mai vedea vreodata si invers proportionala cu marimea sufletului din ei. sau a inaltimii.

Principiul III al mecanicii: Cand un corp actioneaza asupra altui corp cu o forta (forta de actiune), cel de-al doilea corp actioneaza asupra primului cu o alta forta (de reactiune) de aceeasi marimie si directie, dar de sens contrar. Adica daca tu ma dai de perete si incerci sa mi te indesi intre umeri si sa-ti faci loc in viata mea unde nu incape nicio discutie in plus, nicio atingere degeaba, te voi da de-o parte cu acelasi elan si entuziasm. tot de perete. amin.

si-ar mai fi legea lui Ohm: intensitatea curentului ce strabate un fir metalic este direct proportionala cu tensiunea aplicata la capetele acestuia si invers proportionala cu rezistenta electrica a firului. pe scurt, intesitatea cu care incep sa te urasc creste pe masura ce tu aplici tensiune pe coardele mele sensibile (care oricum n-or sa mai vibreze armonic ca a plecat naibii dirijorul) si in aceeasi masura cu rezistenta mea psihica care scade. cand tinde spre zero, avem un moment penibil de genul “prietene, aici nu se parcheaza. valea.”

si da, cel mai important la urma. Ecuatia calorimetrica: intr-un sistem ideal, caldura cedata este egala cu caldura primita. sau cu alte cuvinte, situatia ideala ar fi sa primesti exact cata caldura oferi. altfel, ajungi sa-ti fie frig si-n miez de vara si sa scuipi  ace de gheata in fata oricarui muritor care crede ca are solutia, dragostea si caloriferul optim.

Advertisements

Author: drinkonlyvodka

deeply superficial

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s