boss

gresim cand noi, cand drumul

ce spunem cand (nu) vorbim

Leave a comment


nu mi-au placut niciodata podurile. mai ales cu apa sub ele. credeam mereu ca vor ceda fix ca sa-si bata joc de mine, ca sa cad, ca sa ma inec. mi-era groaza de cele care tremurau cand trecea tramvaiul, inchideam ochii cand treceam cu trenul peste ele.

dupa cativa ani de trecut poduri si traversat orase, am inteles ca fara ele nu se poate. ca drumul ar deveni fie prea lung, fie imposibil. un pod tinde uneori sa fie cea ma scurta distanta dintre doua puncte, chiar daca trebuie trecut cu groaza. cu strans din dinti, cu pumnii stransi, cu gandul ca trebuia naibii sa invat sa inot.

au mai trecut niste ani si am inteles ca mai greu decat sa treci podul, e sa stai pe marginea prapastiei. sau malul raului. sau exact in capatul unde n-ai vrea sa fii. sa astepti si sa n-ai optiuni. abia asta e cel mai rau. nu a merge mai departe cu frica, ci lipsa curajului de a face primul pas. acel prim pas care inseamna mai mult decat rabdarea de a astepta ca boul in fata unei vieti ce n-o sa ti se intample.

si pana la urma, tot ce e palpabil sau masurabil prezinta un confort. te uiti si vezi cat de solida e grinda cu zabrele. te uiti in jos si vezi exact unde ai cadea. nu mai adanc decat vezi cu ochii. stii ce te asteapta si iti asumi. trecerea sau caderea. ce n-am reusit inca sa inteleg sau sa depasesc e prapastia dintre oameni. pentru asta nu s-au inventat decat cuvinte. si nu stii niciodata de la inceput daca vorbele alea vor fi locuri unde poti pasi cu incredere sau o distanta pe verticala ce continua sa creasca. cu unicul scop de a face destinatia mai fatala.

sau cum vazusem intr-un film scris cu carioca pe perete, “it’s not the fall that kills you, it’s the sudden stop.” in traducere libera, abia tacerea ne omoara.

Advertisements

Author: drinkonlyvodka

deeply superficial

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s